Jak wyłączyć znaczące lokalizacje w systemie MacOS High Sierra


Jak wyłączyć znaczące lokalizacje w systemie MacOS High Sierra

Apple radzi sobie dobrze z ukrywaniem ustawień. Zaczynamy myśleć, że to nie może być przypadek lub utrata ważności przez zespół UX. Wygląda na to, że Apple dodał nową usługę śledzenia lokalizacji w High Sierra. To się nazywa Znaczące lokalizacje. Znaczące lokalizacje w ścieżkach macOS High Sierra, w których używasz komputera MacBook lub iMac przez dłuższy czas. Informacje są używane przez aplikację Zdjęcia do ich uporządkowania. Możliwe, że używają go również inne aplikacje. Oto, jak możesz wyłączyć znaczące lokalizacje w systemie MacOS High Sierra.

Obejmuje to zmianę ustawień bezpieczeństwa i prywatności twojego systemu, więc będziesz potrzebować praw administracyjnych, aby wyłączyć znaczące lokalizacje w systemie MacOS High Sierra.

Otwórz preferencje systemowe i przejdź do ustawień bezpieczeństwa prywatności. Po wejściu do środka kliknij ikonę kłódki w lewym dolnym rogu i po wyświetleniu monitu wpisz hasło administratora.

Następnie przejdź do zakładki Prywatność i kliknij Usługi lokalizacyjne. Zobaczysz przycisk "Szczegóły" obok Usługi systemowe. Kliknij go.


Jak wyeksportować wszystkie warstwy w pliku programu Photoshop jako obrazy

Jak wyeksportować wszystkie warstwy w pliku programu Photoshop jako obrazy

Warstwy są podstawową funkcją programu Photoshop. Jeśli nie używasz aplikacji lub czegoś podobnego, nie doceniasz warstw za to, co robią. W bardziej zaawansowanej aplikacji, takiej jak Photoshop, pojedyncza warstwa może stanowić złożoną część ostatecznego obrazu. Oczywiście możesz mieć wiele warstw w jednym pliku Photoshopa.

(Mac-os-x)

Jak zdobyć App Store w iTunes Back

Jak zdobyć App Store w iTunes Back

Każdej głównej wersji iOS towarzyszy nowa wersja iTunes. W tym roku nie było inaczej. Kiedy Apple wypuściło iOS 11 na rynek publiczny, wydało także aktualizację dla iTunes. iTunes w wersji 12.7 bardzo różni się od swoich poprzedników, ponieważ nie ma już App Store. Oznacza to, że nie możesz tworzyć kopii zapasowych ani pobierać aplikacji na iOS na komputer.

(Mac-os-x)