Jak korzystać z kontroli rodzicielskiej Netflix, aby zarządzać treścią


Jak korzystać z kontroli rodzicielskiej Netflix, aby zarządzać treścią

Netflix ma dedykowany profil dla dzieci. Stosuje niektóre filtry do treści, które dzieci mogą wyszukiwać i uzyskać dostęp. Na przykład, jeśli wybierzesz profil Dzieci, nie możesz szukać i oglądać Punisher. Możesz jednak oglądać Przyjaciół, które mogą nie być odpowiednie dla dzieci w każdym wieku. Netflix ma kontrolę rodzicielską, aby kontrolować, jakie treści mogą oglądać Twoje dzieci. Sterowanie pozwala ustawić ograniczenia na podstawie ocen MPAA, które ma program telewizyjny lub film, lub zabronić oglądania niektórych tytułów. Oto jak możesz używać Kontroli rodzicielskiej Netflix do zarządzania rodzajem treści, które mogą oglądać Twoje dzieci.

Kontrola rodzicielska Netflix

Odwiedź Netflix w przeglądarce na komputerze. Zaloguj się przy użyciu własnego profilu. Kliknij ikonę swojego profilu w prawym górnym rogu i wybierz z menu polecenie "Konto".

Na stronie Konto przejdź do sekcji Ustawienia i zobaczysz tam opcję "Kontrola rodzicielska". Kliknij go.

Domyślnie kontrola rodzicielska nie jest włączona, więc musisz je skonfigurować samodzielnie. Będziesz musiał wprowadzić kod PIN, aby kontrolować dostęp. Po dodaniu kodu PIN możesz wybrać poziom klasyfikacji treści dostępnych dla dzieci.


Jak czytać wątki na Twitterze w długich postach

Jak czytać wątki na Twitterze w długich postach

Twitter ma 140 znaków granicznych, które użytkownicy zawsze próbują ominąć. Limit znaków oznacza, że ​​wiele pozostaje niewypowiedziane. Powiększa to, że wiele jest źle rozumianych i powstaje wiele argumentów. Twitter grał na kilka różnych sposobów, aby śledzić interakcje na Twitterze, a użytkownicy korzystali z niego w postaci wątków na Twitterze.

(Web)

Jak zawsze otwierać filmy z YouTube'a w trybie kinowym

Jak zawsze otwierać filmy z YouTube'a w trybie kinowym

YouTube wprowadził tryb kinowy kilka lat temu. Tryb kinowy przesuwa sugerowane filmy pod odtwarzacz wideo. Sam odtwarzacz wideo znajduje się na ładnym czarnym tle. Bez wątpienia lepsze wrażenia wizualne. Niestety YouTube nie zapamiętuje preferowanego trybu wyświetlania. Niezależnie od tego, czy jesteś zalogowany, czy wylogowany, YouTube zawsze będzie domyślnym trybem przeglądania.

(Web)