Jak włączyć lub wyłączyć ikony aplikacji na Androidzie


Jak włączyć lub wyłączyć ikony aplikacji na Androidzie

Gdy otrzymasz nowe powiadomienie na Androida, otrzymasz powiadomienie ekran blokady. Możesz w dowolnym momencie usunąć obszar powiadomień, aby wyświetlić nieprzeczytane powiadomienia. Jeśli chcesz, możesz włączyć alarm LED, który będzie towarzyszył alertom. W Androidzie nie masz odznak aplikacji. Plakietki z ikonami aplikacji informują o nieprzeczytanych powiadomieniach. Plakietka aplikacji pokazuje liczbę nieprzeczytanych alertów i jest widoczna na ikonie aplikacji. Jest to prosty sposób na szybkie zorientowanie się, czy masz nieprzeczytane wiadomości w Gmailu lub w aplikacji Wiadomości. Przyjdź do Androida O, aplikacje, które zdecydują się je obsługiwać, będą teraz miały plakietki aplikacji. Oczywiście będziesz mieć możliwość włączenia lub wyłączenia znaczków ikon aplikacji dla Androida.

Odznaki aplikacji dla wszystkich aplikacji

Możesz włączać i wyłączać odznaki ikon aplikacji dla wszystkich aplikacji lub dla poszczególnych aplikacji. Android O daje Ci pełną swobodę wyboru aplikacji, które mogą dodać dodatkowe informacje na ekranie głównym.

Otwórz aplikację Ustawienia i przejdź do Powiadomień Aplikacji. Stuknij w Powiadomienia i włącz lub wyłącz odznaki ikon aplikacji, odpowiednio przełączając lub wyłączając znaczki Zezwalaj na ikony.

Odznaki ikony aplikacji dla indywidualnych aplikacji

Możesz włączyć lub wyłączyć odznaki ikon aplikacji dla poszczególnych aplikacji. Otwórz aplikację Ustawienia i przejdź do Powiadomień Aplikacji. Przejdź do Powiadomienia> Powiadomienia. Stuknij aplikację, którą chcesz włączyć lub wyłączyć. Ekran powiadomień aplikacji będzie miał swój własny dedykowany znaczek ikony zezwolenia. Możesz go włączyć lub wyłączyć, aby włączyć lub wyłączyć plakietkę aplikacji dla tej konkretnej aplikacji.


Jak udostępnić historię na Facebooku Messenger

Jak udostępnić historię na Facebooku Messenger

Facebook kopiuje historie Snapchata i integruje tę funkcję z każdą aplikacją, którą posiada. Tak się dzieje i nie ma co go zatrzymać. Zaledwie kilka tygodni temu aktualizacja WhatsApp przyniosła historię podobną do Snapchata do aplikacji do przesyłania wiadomości. Teraz Facebook Messenger jest w trakcie uzyskiwania podobnej funkcji.

(Android)

Odkładanie strony lub osoby na Facebooku na 30 dni

Odkładanie strony lub osoby na Facebooku na 30 dni

Najważniejsze wydarzenia z życia, społeczne lub polityczne zwykle tworzą ludzi i strony Facebook post częściej. Wydarzenia mogą nawet przechylić publikowane posty, aby nie dotyczyły tematu, który pierwotnie był zainteresowany, gdy strona była lubiana. Zawsze możesz nie lubić lub przestań zaprzyjaźniać się z ludźmi i stronami, ale Facebook ma lepsze rozwiązanie; użyj przycisku drzemki.

(Android)