Jak wyłączyć usługę iCloud w systemie iOS 11


Jak wyłączyć usługę iCloud w systemie iOS 11

Firma Apple zmieniła sposób, w jaki integruje iCloud w systemie iOS. Kilka lat temu logowanie do iCloud było dość proste. Opcja była dostępna na głównym ekranie w aplikacji Ustawienia. Jednak w iOS 11 wszystko zostało zreorganizowane. Twój Apple ID ma swoje własne preferencje w ustawieniach, a iCloud nie jest tam, gdzie można go znaleźć. Podczas gdy Apple jest nieco nachalny, jeśli chodzi o zachęcanie użytkowników do logowania się do usługi iCloud na urządzeniu z systemem iOS, nadal istnieje sposób na wyłączenie usługi iCloud w systemie iOS.

Wyłącz usługę iCloud

Otwórz aplikację Ustawienia i wybierz profil u góry. Na ekranie Apple ID stuknij iCloud. Przewiń w dół, a zobaczysz przełącznik dla iCloud Drive. Wyłącz.

Następnie przejdź do listy aplikacji powyżej tego przełącznika. Są to aplikacje, które wciąż używają iCloud. To, co zrobiłeś do tej pory, to kolej na iCloud Drive. Wciąż są aplikacje, które używają iCloud do synchronizowania i przechowywania danych. Wyłącz dostęp iCloud dla każdej z tych aplikacji. Na koniec wyłącz kopię zapasową iCloud.

Odwołaj dostęp do aplikacji do iClouc

Niektóre aplikacje nadal będą miały dostęp do usługi iCloud, pomimo wyłączenia usługi iCloud Drive. Są to aplikacje, takie jak iMovie lub Pages, które zapisują pliki w usłudze iCloud. Nie są to aplikacje giełdowe, dlatego nie pojawiają się w aplikacjach na ekranie Apple ID z aplikacjami Zdjęcia, Kontakty, Notatki itp.

Niestety, nie ma sposobu na uzyskanie wyczerpującej listy wszystkich aplikacji, które są za pomocą iCloud. Będziesz musiał przejść każdą aplikację w aplikacji Ustawienia i sprawdzić, czy synchronizuje się z iCloud. Aplikacje, które tworzą pliki i aplikacje gier, najczęściej używają usługi iCloud.


Jak szybko zmienić kraj App Store na iOS

Jak szybko zmienić kraj App Store na iOS

Identyfikatory Apple są specyficzne dla kraju. Identyfikator Apple ID dla sklepu w USA nie działa w sklepie w Kanadzie. To nie jest błąd konstrukcyjny. Ma to związek z płatnościami. Twoje informacje dotyczące płatności są powiązane z Twoim krajem, więc ma to sens, że sklep w kraju, w którym możesz robić zakupy, jest ograniczony regionalnie.

(IOS)

Jak wyłączyć alerty dotyczące wspomnień na zdjęciach w systemie iOS

Jak wyłączyć alerty dotyczące wspomnień na zdjęciach w systemie iOS

Facebook ma funkcję "W tym dniu", która przypomina o tym, co zostało opublikowane w tym samym dniu w przeszłości. Jest już od jakiegoś czasu, więc zakładamy, że ludzie to lubią. Aplikacja Zdjęcia w systemie iOS ma coś podobnego o nazwie "Wspomnienia". W aplikacji Zdjęcia jest specjalna karta Wspomnienia.

(IOS)