Jak wyłączyć kamerę internetową, gdy nie jest w użyciu [Windows]


Jak wyłączyć kamerę internetową, gdy nie jest w użyciu [Windows]

Kamery internetowe są zintegrowane we wszystkich laptopach dostępnych obecnie na rynku. Nie słyszy się laptopa, który nie ma kamery internetowej. Są one tak powszechne, że systemy operacyjne zawierają aplikację kamery zaraz po wyjęciu z pudełka. Oczywiście kamery internetowe są również zagrożeniem bezpieczeństwa. Ktoś może zhakować kamerę i użyć jej do szpiegowania ciebie. Najprostszym sposobem na uniknięcie tego jest przyklejenie obiektywu, tak jak robi to Mark Zukerberg. Jeśli nie chcesz korzystać z taśmy, dostępne są specjalne osłony do kamer internetowych. Ewentualnie możesz po prostu wyłączyć kamerę internetową i sprawić, że system uzna, że ​​jej nie masz, kropka. Kamera internetowa On-Off to darmowe narzędzie Windows, które pozwala wyłączyć kamerę internetową jednym kliknięciem.

Kamera internetowa On-Off to przenośne narzędzie. Nie musisz go instalować, ale będziesz potrzebować praw administratora, aby go uruchomić. Uruchom kamerę internetową i włącz ją, aby wykryć kamerę internetową. Wykrywanie kamery trwa kilka sekund.

Po wykryciu kamery internetowej możesz kliknąć przycisk "Wyłącz", a kamera internetowa zostanie wyłączona. Uruchom dowolną aplikację, która ma dostęp do kamery internetowej i powie ci, że nie może znaleźć kamery internetowej.


Jak uzyskać maksimum ze sprzedaży Steam

Jak uzyskać maksimum ze sprzedaży Steam

Steam jest repozytorium największych zgromadzonych dzieł gier. Steam został wydany przez Valve we wrześniu 2003 roku w celu uproszczenia aktualizacji własnych gier (Counter-Strike, Half-Life, itp.). Wykorzystali ekonomię coraz szybszego internetu i przekształcili ją w sklep redystrybucji gier, zaczynając od własnych gier i stając się gigantem gier, jakim jest dzisiaj.

(Windows)

Jak automatycznie usuwać pliki starsze niż X dni w systemie Windows 10

Jak automatycznie usuwać pliki starsze niż X dni w systemie Windows 10

System Windows 10 ma funkcję o nazwie Zmysł pamięci, która zwalnia miejsce na dysku Twój system. Jest skierowany do Kosza i plików tymczasowych. Usuwa pliki starsze niż 30 dni, jeśli nie były używane / dostępne. Ta funkcja jest przydatna, ale nie pozwala na dodawanie do niej dodatkowych folderów. Jeśli chcesz automatycznie usuwać pliki starsze niż X dni, gdzie X to dowolna liczba dni, które wybierzesz według własnego uznania, musisz utworzyć zaplanowane zadanie i użyć polecenia z wiersza polecenia.

(Windows)